1STE EDITIE PLEINTJE PREMIER LEAGUE PROOI VOOR MIKEL VAN MAASTRIGT.

logo premier league

In april zijn we gestart met de eerste editie van ’t pleintje premier league. In deze editie deden er 26 deelnemers mee die in 12 weken tijd allemaal tegen elkaar hebben gespeeld. Op deze manier konden de spelers zichzelf plaatsen in de top zestien. De top zestien ging verder strijden op de finaledag, hier werd gestreden wie er de titel op zijn naam ging schrijven. In de twaalf weken hebben we veel spelers zien groeien, zowel mentaal als qua scores. Zo bijv. een Anthony Vriens en Carlo Verholen die kwamen eerst bij ons binnen, gooide wisselvallig, nu steeds constanter en gevaarlijker op de dubbels, hebben nu ook de capaciteiten om een hoge check out te gooien op een belangrijk moment.

Op de finale dag was het speltype first to 7, tot aan de finale en die was first to 8.
De eerste ronde waren er niet echt verrassingen, alleen won Anthony in een spannende partij tegen Carlo.
De tweede ronde, waren er heel veel partijen die gelijk opgingen. De meeste partijen werden toen ook op de laatste 3 legs beslist.
De halve finales werden weer op het podium gespeeld, zo hadden we in de eerste halve finale, Dennie de Jong tegen Wilco Vermeulen. Deze partij stond Dennie heel snel 5-2 voor, maar wilco liet zichzelf niet kennen en bleef knokken en knokte zichzelf terug tot een 6-5 voorsprong, maar het liep niet zoals we gewend zijn van Wilco, net onder en net boven de triples. Daarin tegen bleef Dennie wel zijn triples gooien en maakte er weer 6-6 van. Toen moesten ze bullen voor wie er de laatste leg ging beginnen, Wilco won de bull. Maar de laatste leg was van beide mannen niet super. Uiteindelijk won Dennie deze partij en plaatste zich voor de finale.
De andere halve finale ging tussen Paul Vreugdenhil en Mikel van Maastrigt, de eerste 6 legs ging deze partij gelijk op, maar na de 6de leg zakte Paul steeds verder weg en won Mikel zo uiteindelijk de partij en plaatste zich voor de finale.
De finale ging tussen Mikel van Maastrigt en Dennie de Jong. Deze partij was echt zoals een finale moest zijn, alles ging gelijk op, alleen was Mikel op de belangrijke momenten iets scherper. Waardoor hij dus de finale won.
Maar het was terecht dat deze twee mannen in de finale stonden, ze hebben samen het beste staan gooien op de finaledag!!

Uitslagen:
Wilco Vermeulen – Desmond Vriens       7-0
Johan de Tree – Dylan van Beers              7-3
Dennie de Jong – Dieter Schippers           7-1
Corne van Mastrigt – Ed Mastbergen       7-1
Ed Tilleman – Peter van Mouwerik           7-1
Paul Vreugdenhil – Henk van der Horst  7-0
Carlo Verholen – Anthony Vriens              5-7
Mikel van Maastrigt – Bowy Groeneveld  7-0

Kwart Finale:
Wilco Vermeulen – Johan de Tree           7-3
Dennie de Jong – Corne van Mastrigt     7-6
Ed Tilleman – Paul Vreugdenhil               6-7
Anthony Vriens – Mikel van Maastrigt   1-7

Halve Finale:
Wilco Vermeulen – Dennie de Jong          6-7
Paul Vreugdenhil – Mikel van Maastrigt  2-7

Finale:
Dennie de Jong – Mikel van Maastrigt     7-8

Alle deelnemers bedankt voor het meedoen aan de eerste Editie.

In 2016 zullen we weer een nieuwe editie gaan opstarten van ’t pleintje premier league!