BELANGRIJKE OVERWINNING OP SANNIE’S

Nadat directe concurrent The Firestarters er een knappe 10-0 overwinning bij The Funny Boys uitsleepte deze week moest er door Get Lucky ook een dikke overwinning worden behaald om onze nog krappe voorsprong te behouden. Een lastig opgave want regerend Bekerkampioen Café Sannie’s 1 komt op bezoek. Afgelopen seizoen nog wist Sannie’s ons thuis met 3-7 te verslaan en werden we ook in de Bekerfinale geklopt!

De toss wordt gewonnen door Get Lucky en mogen wij als eerste op in de 1001-teamronde. Het niveau is beide kanten nog niet erg hoog en de partij gaat dan ook gelijk op. Get Lucky weet als eerste een finish te creëren en pakt daarmee ook de winst 1-0.

De jarige Wilco Vermeulen start zoals gewoonlijk de singles en neemt het op tegen Patrick de Jonge. Van beide een mooie partij maar met een iets scherpere Wilco gaat de winst met 3-0 naar Get Lucky (2-0). In de tweede single-partij speelt Dennie de Jong tegen Jan de Viet. Zowel scorend als het missen van dubbels van beide een wisselend niveau, maar wel een spannende pot, met het nodige fortuin valt het dubbeltje onze kant op en wint Dennie met 3-2 deze partij (3-0). Single-aanvoerder van de RDF Marcel den Braber gaat de strijd met Roy Bevelander aan. Naarmate de partij vordert gaat Roy steeds beter gooien en bij Marcel lijkt het wel of er druk op zijn schouders ligt! Roy is scorend de betere maar laat het met finishen afweten en Marcel blijft knokken en ook deze partij gaat wederom met het nodige fortuin met 3-2 naar Get Lucky (4-0). De laatste single-partij gaat tussen Mikel van Maastrigt en Corné de Jonge. Corné normaal gesproken ook een topdarter uit de Eredivisie kampt al een enige tijd met fysieke klachten (reuma) en kan hierdoor Mikel helaas geen tegenstand bieden. Mikel wint dan ook eenvoudig met 3-0 de partij (4-0).

Een tussenstand van 5-0, super natuurlijk, maar voor hetzelfde geld staat er een tussenstand van 3-2 op het bord en dat had er misschien ook wel moeten staan! Maar goed, toch ook weer knap als je slechte partijen in winst weet om te zetten. Tijd voor de koppel-partijen en er moest gewisseld worden, eigenlijk was het de beurt aan Wilco maar omdat hij jarig was mocht hij blijven staan en wordt zijn reserve-beurt gewoon opgeschoven naar een volgende wedstrijd. Met twee reserve spelers achter de hand, komt Paul Vreugdenhil erin voor Marcel

Wilco en Dennie starten de koppel-partijen tegen Patrick en Jan. Het goede spel van Patrick en Jan in de singles hielden ze ook nu goed vast en dat betaalde zich uit, ze winnen verdient met 0-3 de eerste koppel en redden voorlopig de eer (1-5). De tweede koppel is voor Paul en Mikel tegen Roy en Corné. Paul begint steeds beter zijn draai te vinden bij Get Lucky, had in het begin last van plankenkoorts en was misschien daardoor wat uit vorm, maar gaat nu met de week steeds beter gooien en benaderd weer zijn normale niveau. En dan koppelen met Mikel dan wordt het lastig voor elke tegenstander. Deze partij en de koppel erna worden dan ook, met twee keer 3-0, in winst omgezet (1-7). In de laatste partij komt Corné van Mastrigt erin voor Dennie die gelijk goed invalt, ook deze koppelpartij met Wilco gaat met 3-0 naar Get Lucky (1-8).

De laatste tac-tics teamronde, die tot halverwege gelijk op gaat, gaat daarna vrij gemakkelijk naar Get Lucky en zorgt voor de belangrijke 9-1 overwinning zodat onze concurrent maar slechts 1 puntje inloopt.

Eindstand: Get Lucky – Café Sannie’s 1 9-1 (Get Lucky vier maal 180-score)

Bron: www.johnne.nl