COMPLETE OFF-DAY OF WANPRESTATIE?

Gelukkig zijn ze zeldzaam, maar je hebt wel eens van die avonden dat het gewoon niet wil lukken of om in darttermen te spreken “het niet wil vallen”. Het komt wel eens vaker voor dat een speler zijn dag of avond niet heeft maar dat wordt meestal wel opgevangen door de rest van het team, maar dat een heel team niet thuis geeft had ik nog niet meegemaakt! Een complete off-day of was het een gebrek aan motivatie? Feit is nu wel, dat na het domineren in de eerste helft van de competitie, de rollen nu helemaal omgedraaid zijn en Get Lucky nu zelf in de achtervolging moet in de race om het Kampioenschap!

Gisterenavond dus de returnwedstrijd tegen misschien wel het jongste team De Goldenboys. Een vriendenteam wat het super goed doet in hun eerste jaar in de Eredivisie, en die halverwege de competitie zelfs een verdienstelijke vierde plaats bezetten en daarmee zelfs  ‘brutaal’ de subtop aanvoeren. Onder het toeziend oog van hun seniorenteam The Funny Boys, waar enkele ouders in spelen, zag je gaandeweg de wedstrijd het geloof in een heel mooi resultaat bij de jeugd groeien en groeien. Ik kon er als dartliefhebber erg van genieten, mooi om zoiets te zien. Als Get Lucky captain was het een stuk minder natuurlijk! Maar goed halverwege de wedstrijd zag en voelde ik het al aankomen, en had er eigenlijk geld op in moeten zetten, want op dat moment voorspelde ik de juiste einduitslag al…

Na het winnen van de toss mochten de Goldenboys de eerste 1001-teamronde beginnen. Deze ging redelijk gelijk op maar gaandeweg de partij wist Get Lucky toch een lichte voorsprong te creëren. Waarna Corné van Mastrigt hem met een mooie 100+ score keurig wegzet op dubbel vier, die Paul Vreugdenhil vervolgens met de eerste best pijl overtuigend weet te verzilveren (0-1).
Dat zag er overtuigend uit…

Paul Vreugdenhil start dit keer de singles tegen de talentvolle Damian Mol, Paul pakt de eerste leg en dreigt ook de tweede leg binnen te halen echter Damian voorkomt dat op het nippertje met een 106-finish. Paul weet daarna zijn eigen leg weer te houden en neemt een 1-2 voorsprong. Ook Damian houdt zijn eigen leg zodat de laatste leg de beslissing moet brengen. Paul pakt hierin een lichte voorsprong maar dankzij een 180-score op het juiste moment weet Damian Paul te breken en pakt de volle winst (1-1). Marcel den Braber speelt in de tweede singlepartij tegen Joey Jaspers. Bij Marcel, altijd acterend op een hoog niveau, wil het vanavond maar niet vallen, tripples, dubbels ze worden niet gevonden. Joey wint daardoor dan ook soeverein met 3-0 de partij (2-1). De derde singlepartij gaat tussen Wilco Vermeulen en Jordan van Camp. Jordan weet nog wel een legje af te snoepen maar de winst gaat met 1-3 naar Wilco (2-2). De laatste singlepartij gaat tussen Corné van Mastrigt en Glenn Vianen. Corné meestal vrij constant op een hoog niveau, zit de laatste maanden in een wisselende fase, dan bakt ie er niets van en de volgende keer speelt ie weer op een heel hoog niveau, pieken en dalen! Twee weken geleden haalde hij de laatste zestien nog bij Open Den Haag (NDB Ranking), vanavond was hij het helemaal weer kwijt met name de triples maar vooral de dubbels waren onvindbaar. Glenn wist hiervan optimaal te profiteren en klopte met 3-1 Corné (3-2). Dit was het moment dat je het geloof / vertrouwen bij de Goldenboys met de minuut zag groeien.

Ook de eerste koppelpartij draagt daaraan bij, Paul en Marcel worden met 3-0 teruggewezen door Damian en Joey (4-2). De tweede koppel van Paul en Marcel gaat ook weer verloren, Jordan en Glenn winnen met 3-2 de partij (5-2). In de beslissende partijen begint nu ook alles de kant van de tegenstander op te vallen want ook de tweede koppelpartij is voor de Goldenboys Jordan en Glenn kloppen met 3-2 de voor Wilco ingevallen Dennie de Jong en Corné van Mastrigt (6-2). De laatste koppelpartij van Damian en Joey was van een super niveau, alle drie de legs gaan zowat binnen de vijftien darts uit en verliezen Dennie en Corné dan ook kansloos met 3-0 (7-2).

In de laatste tac-tics teamronde spartelde Get Lucky nog wat tegen, Dennie wist o.a. in één beurt drie keer de dubbele bull te raken, maar zoals de hele avond al wilde het voor de rest nog steeds niet vallen en gaat ook deze partij terecht naar de Goldenboys (8-2). Balen maar toch ook wel een beetje genoten vooral als je sommige van die jonge gasten boven hun niveau uit ziet stijgen…

Eindstand: Goldenboys – Get Lucky 8-2 (Get Lucky vier maal 180-score)