DUBBELE CIJFERS GET LUCKY OP NIEUWKOMER DVW 1

DVW 1 uit Woensdrecht was gisteravond de tegenstander in Stampersgat, voor Get Lucky alweer de derde thuiswedstrijd op rij! DVW afgelopen seizoen nog uitkomend in de Eerste Divisie, is door het wegvallen van een aantal gerenommeerde teams uit de Eredivisie, door de RDF uitgenodigd om dit seizoen een treetje hoger te gaan darten! Die ervaring wilde DVW wel opdoen.

DVW mag door het winnen van de ‘toss’ de 1001-teamronde starten, al snel blijkt dat er een behoorlijk niveau verschil zit tussen de regerend kampioen en de nieuwkomer, hierdoor gaat de winst van de teamronde vrij eenvoudig naar Get Lucky (1-0).

Wilco Vermeulen start de eerste singlepartij tegen Wesley Hendrick. Wilco normaal gesproken een van de sterkste darters uit de Eredivisie was totaal niet in goede doen vandaag, wisselvallende scores en pech met het 100+ finishen (miste o.a. 110 en 124-finish). Een lastige partij zonder Wesley tekort te doen, want die is zeker eredivisiewaardig en krijgt mede door een mooie 100-finish (20-T-T) ook nog de kans om de partij naar zich toe te trekken, gelukkig weet Wilco dit te voorkomen en wint met 3-2 de partij (2-0). Kevin Somers mag het opnemen tegen Dennie de Jong. Het niveauverschil is duidelijk te groot en Dennie weet deze partij dan ook soeverein met 3-0 te winnen (3-0). Marcel den Braber start met een 140-, 140- en 135-score direct op PDC-niveau tegen DVW-captain Ronald van Oers, Ronald weet nog wel een legje af te snoepen van Marcel maar daar bleef het ook bij 3-1 (4-0). Ook DVW-er Brian Dignum moet in de laatste singlepartij met 3-0 zijn meerdere erkennen in Corné van Mastrigt (5-0).

Door het niveauverschil gaan alle koppelpartijen ook naar Get Lucky, waarin vooral in de derde leg van de derde koppelpartij van Marcel en Corné weer even het PDC-niveau werd aangetikt, door achtereenvolgens deze leg te starten met een 78-, 180- en 180-score overigens deed in deze leg DVW het ook niet slecht want die stonden na 12-darts ook op een finish (9-0).

De laatste tac-tics teamronde ging in eerste instantie redelijk gelijk op maar plots nam DVW op punten zelfs brutaal een voorsprong door o.a. met drie darts drie keer de T18 te raken, hierdoor schakelde Get Lucky een tandje bij en werd deze teamronde uiteindelijk nog redelijk eenvoudig binnen gehengeld (10-0).

Eindstand: Get Lucky – DVW 10-0 (Get Lucky drie maal 180-score)

Bron: www.johnne.nl