ERVARING EN TACTIEK TACKELEN GOLDENBOYS

Na een weekje vrijaf stond vanavond de tweede wedstrijd van Get Lucky tegen promovendus Goldenboys op het programma. Goldenboys met o.a. de talentvolle (jeugd)darters Damian Mol en Joey Jaspers werden afgelopen seizoen glansrijk kampioen in de Eerste Divisie. En ook hun debuut in de Eredivisie mag er zijn met een 6-4 en zelfs een 10-0 overwinning op respectievelijk Wazz Up en Jaclie Giants. Vanavond dus de confrontatie met de Kampioen van de Eredivisie Get Lucky!

Goldenboys wint de toss en mag de eerste teamronde beginnen maar omdat ze deze matig starten en Wilco Vermeulen gelijkt opent met een 180-score gaat deze ronde vrij gemakkelijk naar Get Lucky (1-0).

Wilco start de singlepartijen en wint vrij eenvoudig met 3-0 van Damian Mol (2-0). Corné van Mastrigt neemt het op tegen Joey Jaspers, in de derde leg start, bij een 1-1 tussenstand, Joey met 140 en 180-score maar weet deze niet te verzilveren en pakt Corné alsnog deze leg en wint uiteindelijk met 3-1 van Joey (3-0). Paul Vreugdenhil, met zichtbaar plankenkoorts, neemt het op tegen Jordan van Camp. Geen beste partij van beide maar Paul wint hem toch met 3-0 (4-0). Marcel den Braber speelde ook een matige partij tegen Toon Albers maar weet wel vrij eenvoudig met 3-1 te winnen (5-0).

Doordat wij thuis spelen blijft het uitspelende koppel na de eerste koppelpartij staan, in dit geval de talenten Damian en Joey die het zeker de laatste maanden zeer goed doen op rankings en toernooien en ook als ze samen koppelen behalen ze goede resultaten. Dit bezorgde John(ne) wat hoofdbrekens omdat er bij Get Lucky drie spelers rijp waren voor een wissel. Na wat wikken en wegen plaatste John(ne) een tactische wissel, Dennie de Jong komt erin voor Marcel zodat er in de eerste koppel (Wilco en Corné) een bak ervaring tegenover Damian en Joey blijft staan. En dat pakte heel goed uit, in een mooie partij met o.a. een 180-score van Joey en van Damian gaat de winst toch naar Get Lucky, Wilco en Corné winnen met 3-1 (6-0). Doordat Damian en Joey dus vol aan de bak moesten in de eerste koppelpartij brak ze dat in de tweede koppel mentaal op en hierdoor gaat ook deze partij met een 3-1 winst voor Paul en Dennie naar Get Lucky (7-0). De derde koppel Paul en Dennie tegen Jordan en Toon gaat mede door twee knappe finishes van Jordan (96 en 100), tegen de verwachting in, met 1-3 naar de Goldenboys! (7-1). De laatste koppel gaat met o.a. twee 180-scores van Corné met 3-1 weer naar Get Lucky (8-1).

De laatste tac-tics teamronde met opvallend weinig trippels van beide kanten wordt ook gewonnen door Get Lucky en eindigd de wedstrijd met 9-1 overwinning.

Eindstand: Get Lucky – Goldenboys 9-1 (Get Lucky drie maal 180-score)

Bron: www.johnne.nl