GET LUCKY! NAAR HALVE FINALE NDB TEAMCUP

Afgelopen zaterdag stonden de Play-Offs voor het enige Landelijke Bekertoernooi van de NDB op het programma. Get Lucky! uit de RDF Eredivisie was ingedeeld in de categorie Gold (eerste- en eredivisie teams). Het spelformat was vier single partijen 501 best of 7, vier koppelpartijen 701 best of 5 en een captains choice single 501 best of 7. Get Lucky! werd bijgestaan door supporter/schrijver Anthony “Dave” Vriens, sponsor en super supporter Ad van Laarhoven moest op het laatste moment helaas verstek laten gaan.

Na het indelen van de poules speelde we onze eerste wedstrijd tegen Sophie Legends welke uitkomt in de eerste divisie BDC (Bossche Darts Competitie). Wilco Vermeulen, Mikel van Maastrigt, Marcel den Braber en Dennie de Jong stonden in de basis en wisten al hun single partijen vrij eenvoudig te winnen waarna ook de koppels allemaal naar Get Lucky! gingen. Voor de laatste solo game single werd Eduard Tilleman ingebracht en ook hij won deze overtuigend met 0-4.
Eindstand: Sophie Legends – Get Lucky! 0-9 (Get Lucky! 7 maal 180-score)

De tweede wedstrijd speelde we tegen Haerenkwartier 1 welke uitkomt in de Eredivisie RDB (Rivierenland Darts Bond). Teamcaptain John Antes starte nu met Wilco Vermeulen, Mikel van Maastrigt, Marcel den Braber en Eduard Tilleman. Drie van de vier single partijen werden omgezet in winst, met o.a. een mooie 11-darter van Mikel van Maastrigt. Gaandeweg de dag werd het niveau bij Get Lucky! steeds hoger, vooral de tweede koppelpartij van Marcel & Mikel was van een heel hoog niveau, zoals bijvoorbeeld hun laatste leg; 140, 180, 140, 125, 100, dubbel 8 uit! Na deze koppels werd Wilco Vermeulen gewisseld voor Dennie de Jong en Marcel den Braber voor John Antes waarna Dennie & Eduard en ook Mikel & John de tussenstand op 7-1 brachten. Als beloning voor zijn goede spel mocht Dennie de laatste solo game gooien en hij won deze dan ook overtuigend met 4-0.
Eindstand: Get Lucky! – Haerenkwartier 1 8-1 (Get Lucky! 8 maal 180-score)

Door bovenstaande resultaten is Get Lucky! rechtstreeks geplaats voor de Halve Finales van de NDB TeamCup op 2 mei 2015 aanstaande waarin het met Broken Arrows (BDC), Purmer Posse (DORA) en Bottom of the House (DORA) gaat strijden om de winst in dit enige landelijke bekertoernooi van de NDB. Wordt vervolgd…