GET LUCKY NEDERLANDS KAMPIOEN TEAMCUP

Vandaag stond in de Krooshof in het dorpje Zijderveld (Vianen) de Finaledag van het Nederlands Kampioenschap van het Landelijk Bekertoernooi van de Nederlandse Dart Bond (NDB) de TeamCup 2014-2015 op het programma.

Get Lucky komt uit in de hoogste categorie, ‘Gold’ (Eerste- en Eredivisie teams). John Antes, Mikel van Maastrigt, Wilco Vermeulen, Marcel den Braber en Dennie de Jong van Get Lucky (Kampioen Eredivisie RDF), Broken Arrows (Kampioen Eredivisie BDC), Bottom of the House (Kampioen Eredivisie DBA), en Purmer Posse (Nummer twee Eerste Divisie DORA) waren geplaatst voor de Halve Finales. De wedstrijd bestaat uit vier singlepartijen 501 best of zeven, vier koppelpartijen 701 best of vijf en een solo game (captains choice) single 501 best of zeven. Het team wat als eerste het vijfde punt pakt wint de wedstrijd.

Door middel van loting moesten wij het in de Halve Finale opnemen tegen Broken Arrows de Eredivisie Kampioen van de Bossche Dart Competitie (BDC). We starten op twee wedstrijdbanen met de single partijen, waarin Get Lucky een 3-1 voorsprong weet te pakken. Broken Arrows weet daarna de eerste koppelpartij te winnen en maakt er 3-2 van. Get Lucky wint vervolgens de tweede koppel en bouwt het verschil weer uit naar twee punten 4-2. Na de derde koppel is de wedstrijd al gestreden want Get Lucky pakt het winnende vijfde punt. Get Lucky door naar de Finale…

Halve Finale: Get Lucky – Broken Arrows 5-2 (Get Lucky! 8 maal 180-score)

In de Finale treffen we Bottom of the House de Eredivisie Kampioen van de Darts Bond Almere (DBA) die in hun Halve Finale Purmer Posse de nummer twee van de Eerste Divisie van Darts Organisatie Regio Amsterdam (DORA) trakteerde op een 0-5 nederlaag. Ook in deze wedstrijd komen we met een 1-3 voorsprong uit de singlepartijen. De eerste koppelpartij gaat net als in de eerste wedstrijd naar de tegenstander 2-3. Gelukkig weet Get Lucky de voorsprong weer uit te bouwen naar 2-4 door de tweede koppelpartij te winnen. Een zelfde scoreverloop als in de Halve Finale want de derde koppel gaat ook naar Get Lucky en mogen John Antes, Mikel van Maastrigt, Wilco Vermeulen, Marcel den Braber, Eduard Tilleman en Dennie de Jong zich voor een jaar lang Nederlands Kampioen NDB TeamCup Gold 2014-2015 noemen.

Finale: Bottom of the House – Get Lucky 2-5 (Get Lucky! 6 maal 180-score)

Klik hier voor het verslag van de Nederlandse Dart Bond (NDB)