GET LUCKY VEROVERT POLE POSITION!

Dartteam Get LuckyIn Café De Bergse Hoek in Bergen op Zoom stond gisterenavond de uitwedstrijd tegen het gerenommeerde Pole Position, met o.a. de Wereldkampioen Softtip 2010 Stef Macaré, op het programma. Alweer de een na laatste wedstrijd voor de Eerste Periode in dit nieuwe seizoen.

Rond de klok van half negen word begonnen met de eerste 1001-teamronde. Pole Position had de toss gewonnen en mocht dus starten. Beide teams beginnen zeer matig aan deze ronde, alleen Stef weet een paar keer een 100+ score te produceren. Ondanks dit lage niveau weet Get Lucky toch een lichte voorsprong te nemen en de teamronde naar zich toe te trekken (0-1).

Wilco Vermeulen, net terug van een weekje kwalificatie darten in het Engelse Hull, mocht in de eerste singlepartij aantreden tegen Stef. Beide startte slecht toch weet Wilco een voorsprong te creëren maar het is van korte duur, Stef weet de eerste leg toch te pakken. In de daarop volgende leg begon bij Stef ineens alles te vallen en trok hij dat door tot in de derde leg waarin hij zelfs een 11-darter kon gooien, dit lukte net niet maar Stef (1x 180) weet, met een ruime voorsprong, deze leg toch te finishen en de partij met 3-0 te winnen (1-1). Dennie de Jong, de laatste weken weer in goede doen, neemt het in de tweede singlepartij op tegen René Brands. Het niveau van Dennie is voor René te hoog en René verliest dan ook met 1-3 de partij (1-2). Marcel speelt in de derde singlepartij tegen het allereerste lid van de RDF (sinds de invoer van de pasjes) Arnold van Riet (001). Marcel begint zijn topvorm van het afgelopen hele seizoen weer te halen en wint dan ook steady met 1-3 de partij (1-3). In de laatste singlepartij mag de van Flyzone overgekomen Hilco Suurland het opnemen tegen Corné van Mastrigt. Hilco weet in deze partij nog wel een 180-er te raken maar is het niveauverschil te groot, Corné wint dan ook met 0-3 de partij (1-4).

Wilco en Dennie spelen in de eerste koppel tegen Stef en René. Het goede spel van Stef in de single is niet meer terug te zien in de koppels! Wilco en Dennie winnen dan ook vrij eenvoudig met 0-3 deze partij (1-5). Halverwege de tweede koppel van Wilco en Dennie tegen Arnold en Hilco, draait de rustige en vrij tamme sfeer ineens om! Met de vraag of er een begrafenis aan de gang is? Komt de altijd vrolijke en tikkeltje aanwezige Jeroen Geene van Pole Position binnenstormen. Jeroen, altijd in voor een geintje, geeft er met zijn aanwezigheid en een ander “muziekje op” gelijk een positieve draai aan de sfeer :-) Wilco en Dennie raken niet van slag en winnen met 1-3 van Arnold en Hilco (1-6). Ook Marcel en Corné winnen, mede door een mooie 150-finish van Marcel, met 1-3 van Arnold en Hilco (1-7). Ook de laatste koppel van Marcel en Corné tegen Stef en René gaat met 1-3 naar Get Lucky (1-8). Stef wist in deze partij nog 108-finish te gooien.

Ook de laatste tac-tics teamronde werd een prooi voor Get Lucky en bepaalde hiermee de eindstand op 1-9.

Eindstand: Pole Position – Get Lucky 1-9 (Opvallend Get Lucky een keer geen 180-score)