JACLIE MEETS GET LUCKY GIANTS

Vanavond stond de uitwedstrijd tegen de Zomeravond Kampioen Jaclie Giants, met dit seizoen als nieuwe aanwinst tattoo / artist Martin van de Ree in hun gelederen, op het programma. Best wel apart want zowel Martin als Mikel van Maastrigt, Paul Vreugdenhil en Corné van Mastrigt speelde een aantal jaren geleden nog samen in het topteam van Nederland, ’t Vossehol uit Willemstad.

Deze keer wint ik de toss en mag Get Lucky beginnen aan de eerste 1001-teamronde. Een matige teamronde maar die toch ook weer vrij eenvoudig wordt binnen gehengeld zorgt voor een 0-1 voorsprong.

Wilco Vermeulen start de single-partijen en neemt het op tegen Korne van der Wegen. Wilco, in de teamronde nog grossierend in hele lage scores, weet nu de triples wel heel makkelijk te vinden en maakt er bijna een demonstratie wedstrijd van en wint dan ook met 3-0 de partij (0-2). Ook Corné van Mastrigt, de laatste tijd wat worstelend met zijn vorm, tikt, in zijn partij tegen Hans Vroegrijk, het niveau van Wilco aan en wint ook hij overtuigend  met 0-3 de partij (0-3). Paul Vreugdenhil neemt het op tegen Martin van de Ree. De eerste leg wordt met een mooie 16-darter eenvoudig gewonnen door Martin, Paul daarin tegen trekt en duwt en kan de triples maar niet vinden en solliciteert wederom naar een directe wissel (ook omdat hij op slinkse wijze mijn schrobbelear afhandig maakte!). Zo af en toe kwam Paul zijn normale niveau toch heel even boven drijven en dan telkens op het eind van de leg met twee dikke 100+ scores.  En omdat Martin zijn kansen niet benutte ging Paul er alsnog met een 1-3 overwinning er vandoor (0-4). Mikel van Maastrigt speelde in de laatste single-partij tegen Buddy Voet. Mikel speelde ook al onder zijn niveau maar dan nog is ie goed. Na een 1-0 voorsprong weet Buddy met een mooie 122-finish gelijk te maken. Hij had hierbij wel de hulp van zijn teamgenoten nodig, Buddy kreeg de opdracht om op de 18 te beginnen en te blijven, na het raken van T18 en enkele 18 keek Buddy vragend om. Dubbele bull riepen de Jaclies in koor en BAM dubbele bull, das toch wel weer klasse Buddy! Uiteindelijk gaat de partij toch met 3-1 naar Mikel en zorgt voor een 0-5 voorsprong.

Voor aanvang van een wedstrijd heb ik meestal mijn plaatje wel rond voor wat betreft het wisselen, normaal gesproken volgens schema tenzij er iemand er uitdrukkelijk naar solliciteert! Maar diegene die ik volgens schema van plan was om te wisselen stond juist weer te speren en ook een belofte maakt schuld ;-). Dus moest ik weer improviseren,  Na wat wikken en wegen besloot ik een gok te nemen door Mikel te slachtofferen en plaats te laten maken voor Dennie de Jong.

Wilco en Corné zetten hun hoge niveau van de singles voort in de koppels en winnen soeverein met 0-3 de eerste twee partijen en brengen de tussenstand op 0-7. Paul en Dennie nemen het in de derde koppel op tegen Martin en Buddy. Dennie zichtbaar nog niet op stoom en Paul die iets beter de triple begint te vinden, maar ook Martin en Buddy die nadrukkelijk van plan waren om de eer te redden deden het goed, een gelijk opgaande partij waarin een beslissende vijfde leg gespeeld moest worden, en deze wordt met een beetje bravoure vooraf, ‘Die gaat uit’, door Martin ook daadwerkelijk gecheckt (72) en red zo de eer voor Jaclies (1-7). De laatste koppel van Paul en Dennie tegen Korne en Hans wordt wel netjes met 3-0 gewonnen, dat had nog anders af kunnen lopen omdat het schrijver Buddy helemaal ontgaan was dat Dennie in de tweede leg 80 uitgooide (20-20-T). Gelukkig had Korneke het ook gezien en werd het, nadat Hans al drie pijlen erin had gemikt, alsnog gecorrigeerd (1-8).

De laatste tac-tics teamronde gaat in het begin redelijk gelijk op maar wordt er halverwege toch een kleine voorsprong genomen door Get Lucky, gelukkig had ik daar ook nog een klein aandeel in, omdat ik bewoog (lees schrijven) raakte Martin helemaal van slag haha moet ie maar geen triples met zijn eerste pijl gooien. Get Lucky wint dan ook de laatste teamronde en zorgt voor alweer de vijfde 9-1 overwinning op rij.

Eindstand: Jaclie Giants – Get Lucky 1-9 (Get Lucky vier maal 180-score)

Bron: www.johnne.nl