KNOCKOUT GAAT ‘KNOCK’ EN ‘OUT’

Het nieuw opgerichte dartteam Knockout, wat in hun debuutjaar uitkomt in de Derde Divisie (3A) van de RDF, was gisterenavond in de eerste bekerwedstrijd van dit seizoen sparringpartner van Get Lucky. Knockout wat helemaal uit nieuwe darters bestaat, heeft al direct een mooie prestatie neergezet door gelijk de eerste periode te winnen en daardoor ook de eerste plaats bezetten in hun divisie. Leuke gasten, allemaal bevangen door het dartvirus.

En zoals menig dartteam waarschijnlijk zou balen dat ze in hun eerste bekerwedstrijd de Kampioen van de Eredivisie loten, was dat bij Knockout totaal niet aan de orde, integendeel al weken van te voren keken ze er naar uit. Vanmiddag werd ik op mijn werk zelfs vanuit een passerende auto toegeroepen door een speler van Knockout, ‘Hee John(ne) wij zijn er klaar voor hoor, tot vanavond eej’ riep hij met een big smile op zijn gezicht. Mooi om dat te zien.

Rond kwart voor acht kwamen we aan in De Distel in Roosendaal, ditmaal zonder Wilco Vermeulen want, die had bij afwezigheid van zijn schoonouders, bardienst en ook zonder Paul Vreugdenhil die aan het bijkomen was van een weekje hard werken. Anders dan in de reguliere competitie worden er in de beker geen single-partijen gespeeld maar alleen koppel-partijen in diverse varianten (501, 301 en Tac-Tics) met als afsluiter een 701-teamronde. Op de teamronde na speel je alle partijen best-of-3 en alle legs spelen.

Get Lucky wint de ‘Toss’ en mag de eerste 501 koppel-partij beginnen, Dennie de Jong en Corné van Mastrigt starten tegen Martijn van de Nobelen en Roy Wubben, de eerste leg gaat eenvoudig naar Get Lucky (0-1) echter in de tweede leg vergeten Dennie en Corné uit te gooien en maakt Knockout zowaar gelijk (1-1). Helemaal blij dat ze direct de ‘0’ hadden weggepoetst, het kwam de sfeer nog meer ten goede. Dennie en Corné maken in de derde leg geen fouten (1-2).

Edwin Antonissen en Rudy Hinten mogen het in de 301 koppel-partij (dubbel in en dubbel uit) op nemen tegen Marcel den Braber en Mikel van Maastrigt, deze partij gaat eenvoudig met 0-3 naar Get Lucky (1-5).

In de derde en vierde koppel-partij wordt het spelletje Tac-Tics gespeeld, en voor zover de mannen van Knockout al niet onder de indruk waren werden ze dat nu zeker wel, de ene triple naar de andere vliegt erbij Get Lucky in, helaas voor Knockout gaan ook deze partijen met 0-3 naar Get Lucky (1-11). Captain Roy Wubben had inmiddels plaats gemaakt voor Jamie Nijhoff.

In de laatste 301 koppel-partij spelen Martijn en Jamie tegen Dennie en Corné. Nadat de eerste leg naar Get Lucky gaat pakt Knockout knap de tweede leg en daarmee ook hun tweede punt doordat Get Lucky nu weer vergeet in te gooien, uiteindelijk zorgt Dennie met een mooie 130-finish voor de winst in deze partij (2-13).

De sfeer was onderling nog steeds top en de mannen van Knockout genoten zichtbaar, met name van Mikel van Maastrigt waren ze onder de indruk, naarmate de avond vorderde werden ze ook wat losser en begonnen ze Mikel en Marcel een beetje uit te dagen in de laatste 501 koppel-partij. Marcel had de score, door een telfout van mij, op 99 weggezet toen het begon, Kom op Mikel ’19-Tops-Tops’ waarna Mikel even omkeek en glimlachte en vervolgens de volgorde omdraait en gooit Tops, enkele 19 en Tops. Geweldig vonden ze dat. Ook Marcel werd uitgedaagd met een 80-finish en ook Marcel checkt 80 met Tops-Tops (2-16). Mooi als het dan ook nog valt want vaak als je de goden verzoekt…..

Ook de laatste 701-teamronde wordt gewonnen door Get Lucky (2-17). De Wedstrijd op zich heeft niet zo gek lang geduurd maar ook na de wedstrijd hebben Knockout en Get Lucky voor de lol nog een aantal koppel en single-partijen gegooid. Knockout een leuk vriendenteam, kunnen allemaal een pijltje gooien, en het belangrijkste ze hebben er allemaal heel veel plezier in! Vasthouden Knockout daarmee kom je een heel eind…

Eindstand: Knockout (3A) – Get Lucky 2-17 (Get Lucky geen 180-score)

Bron: www.johnne.nl