‘T PLEINTJE PAKT TWEEDE PLAATS

Zaterdag j.l. was de finaledag van Superleague van de NDB in Harderwijk. De teams van de superleague speelden daar hun laatste twee competitiewedstrijden op 1 dag. Alle vier de competities drie van de overgangsklasse en één hoofdklasse speelde in een grote sporthal hun wedstrijden. Dit was een nieuwe opzet vanuit de NDB maar dit zal geen jaarlijks terug komend evenement worden, verwacht ik.

De omstandigheden om te gooien waren belabberd, het was er benauwd, in de zaal er was geen controle op de wedstrijden, wat juist de reden was om competitie vervalsing te voorkomen. De sponsors van de teams missen een thuiswedstrijd en de teams maakte veel reiskosten. De lunch die door de NDB werd verzorgd was alleen voor de brutale mensen, bescheidde mensen hadden niets te eten. Halverwege de middag waren verschillende dranken op, zelf het bier was er niet meer te krijgen. Dit alles maakte het extra zwaar voor de darters en het publiek die heel de dag moesten blijven staan.

Het superleague team van ’t Pleintje speelde de eerste wedstrijd tegen Taveerne een team dat voor behoud speelde voor de superleague. Voor het team van ’t Pleintje dat op de tweede plaats staat was een overwinning voldoende om de tweede plaats te behouden. Maar tegen Taveerne liep het niet zo goed, ze moesten vooral wennen aan de omstandigheden en dit verliep voor ’t Pleintje niet goed en ze speelde gelijk. Hierdoor moesten ze de laatste wedstrijd alsnog winnen tegen Havenzicht. En die verliep voor ’t Pleintje beter ondanks dat de omstandigheden steeds minder werden. Maar het vertrouwen was er weer en de trippels en de dubbels liepen weer als vanouds. En uiteindelijk wisten ze deze wedstrijd met 6-2 te winnen en behaalde hiermee definitief de tweede plaats. Dit was tevens een verlaat verjaardagcadeautje voor Corné van Mastrigt, die vrijdag 50 jaar was geworden.

Dit maakte de terugreis ook een stuk prettiger al waren de meeste uitgeput van deze zware dag. Door het behalen van de tweede plaats ontvingen ze een prachtige beker en een zilveren medaille en € 250,=. Maar het gaat om de prestatie tweede worden in de overgangsklasse is een prachtige prestatie dit geeft dan wel geen recht op promotie naar de hoofdklasse want alleen de kampioen promoveert. Maar wel dat ze het volgend seizoen opnieuw mogen gaan proberen om te promoveren. Want degraderen heeft tot gevolg dat je via de play-off nog kan proberen om in de superleague te blijven spelen. Maar mocht je dat verliezen dan speel je het volgend seizoen geen superleague en een andere competitie is er niet.

Dit is een mooie seizoen geweest voor ’t Pleintje en laten we hopen dat we dit het volgend seizoen kunnen continueren. Allen dank voor de ondersteuning en support tijdens de thuiswedstrijden tot het volgend seizoen.