‘T PLEINTJE WINT VAN CAFE DE SCHOT UIT ZAANDAM

Zaterdag jl. speelde het ’t Pleintje thuis tegen Café de Schot uit Zaandam met in hun team o.a. Mieke de Boer (Bambie). Voor het team Schot is het een belangrijke wedstrijd om uit de gevaren zone te komen. Voor ’t Pleintje is het belangrijk om de wedstrijd te winnen om de aansluiting met de top te behouden. Teammanager Marisa van Laarhoven had de volgende spelers opgesteld voor de Round-Robin Berry van Peer, Wilco Vermeulen, Wesley Schols en Corné van Mastrigt. De volgende spelers waren direct inzetbaar Carlo van Peer, Mattijs van Steenhoven en Ed Mastbergen. Café Schot kwam met de volgende spelers Erik Avondrood, Mieke de Boer, Mike de Wit en Robert van de Gulik. De Round-Robin die gespeeld wordt over 17 legs dus, welk team er het eerst negen legs heeft gewonnen. De teams ging gelijk op tot aan de 4-4 maar toen nam het Pleintje afstand naar 8-5 maar toen kwam schot weer terug tot 8-7 maar uiteindelijk haalde Corné de negende leg binnen door 125 te finishen met dubbel Bull single Bull en dubbel Bull, 1-0.

In de singlepartijen start Wilco Vermeulen tegen Mike de Wit en Mike ging sterk van start en pakte de eerste twee legs maar Wilco kwam terug tot aan de 3-3. Toen moest de beslissende leg gespeeld worden en het kwam op de dubbel aan en Mike troefde Wilco af, 1-1. De tweede singlepartij Berry van Peer tegen Robert van de Gulik en Berry liet er geen twijfel over bestaan wie de betere was in deze partij en won overtuigend met 4-0 met o.a. een 120-finish, 2-1. De derde singlepartij ging tussen Corné van Mastrigt en Mieke de Boer. En Mieke ging goed van start en maakte al snel een verschil en kwam met 2-0 voor. Maar Corné vocht zich terug en wist een beslissende leg af te dwingen na de 3-3. De laatste leg gooide Corné strak en goede scores maar Mieke bleef hem volgen met iedere keer scores van 100 daardoor kwam hij niet los van Mieke. Toen Corné na een goede worp hem wegzette op 32 kwam Mieke achterop en zette hem weg op 34 de volgende beurt miste Corné en zette hem weg op 8. Toen was het de beurt aan Mieke en die miste en zette hem ook op 8 maar de volgende mogelijkheid voor Corné pakte hij met de derde pijl de dubbel en pakte zo een zwaar bevochten punt, 3-1. De vierde en laatste singlepartij ging tussen Wesley Schols en Erik Avondrood. Wesley begon goed en pakte zo de eerste twee legs maar toen kwam Erik terug en ging Wesley tegen zichzelf spelen en werd het 3-3 en moest de beslissende leg gespeeld worden. Wesley kon niet meer op het niveau van de eerste twee legs komen en moest op dat moment in Erik zijn betere erkennen, 3-2.

Voor de koppels werd Wesley gewisseld en maakte Ed mastbergen zijn debuut in de Superleague hij koppelde met Wilco en de eerste partij wisten ze te winnen met 3-0, 4-2. Wilco finishte 146. Corné en Berry verloren hun koppel met 2-3, 4-3. Wilco en Ed speelde hun tweede koppel maar verloren deze met 2-3, 4-4.. De laatste koppelpartij wisten Berry en Corné te winnen met 3-1, 5-4. De laatste solopartij speelde Wilco tegen Mike een revanche van de singlepartij. Maar deze keer liet Wilco niet veel over van Mike en won overtuigend met 4-0 en haalde hiermee de drie punten binnen. Met deze uitslag hebben ze de derde plaats voorlopig veiliggesteld. Zaterdag spelen ze uit naar Wormerveer tegen Taveerne. En zaterdag 17 januari a.s. spelen ze thuis tegen Havenzicht uit Ridderkerk.
Eindstand: ’t Pleintje Stampersgat – Café De Schot 6-4 (’t Pleintje Stampersgat tien maal 180-score).