THE FIRESTARTERS DIDN’T START THE FIRE

Dartteam Get LuckyGisterenavond The Clash in de Eredivisie, The Firestarters vs Get Lucky, eigenlijk stond deze titanenstrijd tussen beide koplopers gepland voor aanstaande vrijdag thuis in Stampersgat, maar omdat The Firestarters dan geen volwaardig team op de been konden brengen is op hun verzoek de wedstrijd omgedraaid!

De toss wordt verloren en The Firestarters mogen de teamronde starten. Als snel blijkt dat Dennie de Jong in goede doen is vanavond, vorige wedstrijd bleef Dennie in de eerste teamronde scorend achter op de rest maar nu nam hij het voortouw met bijna alleen maar 100+ scores. Hierdoor namen we al snel een redelijke voorsprong en zetten de teamronde om in winst 0-1.

Zoals gewoonlijk start Wilco Vermeulen de singles ditmaal tegen Sweet Chili drummer Maikel Smout. Wilco, gooiend met nieuwe flights en shafts, start wisselvallig tegen een zeer sterk gooiende Maikel, bij een tussenstand van 1-1 mist Wilco nipt een 14-darter om 1-2 te maken waarna de dubbels hem in de steek lieten en Maikel uiteindelijk met de leg aan de haal gaat. Uiteindelijk weet Maikel ook knap de vierde leg te pakken en trekt de stand gelijk (1-1). Dennie de Jong neemt het in de tweede single-partij op tegen Jorgen Aerts (B), Dennie staat fantastisch te gooien en met o.a. een 112-finish zet hij de partij om in een 1-3 winst (1-2). De derde single is voor Paul Vreugdenhil die het tegen Rudi Minnebach (B) opneemt. Ondanks dat het soms een beetje stroef gaat bij Paul weet hij de partij met 0-3 keurig naar zich toe te trekken (1-3). De laatste single is voor Corné van Mastrigt die aan mag treden tegen de talentvolle Berry van Peer die naast het winnen van o.a. twee PDC developmont tours dit jaar ook nog eens Europees- en Wereldkampioen werd met het soft-tippen. Corné normaal gesproken vrij constant had vanavond een complete off-day en kon het Berry dan ook geen moment moeilijk maken. Berry wint eenvoudig met 3-0 de partij (2-3).

Wilco en Dennie spelen in de eerste koppel tegen Maikel en Jorgen en in de tweede koppel tegen Rudi en Berry. Beide koppels worden overtuigend met respectievelijk 0-3 en 1-3 gewonnen. Rudi en Berry wisten nog wel met een hele mooie 11-darter een leg te pakken, maar konden een nederlaag niet voorkomen (2-5). Paul en Corné spelen vervolgens tegen Rudi en Berry en sluiten de koppels af tegen Maikel en Carlo van Peer. De eerste koppel gaat overtuigend met 3-0 naar Rudi en Berry (3-5) in de tweede koppel begint het eindelijk weer een beetje te vallen bij Corné maar lukt het net niet om deze partij binnen te hengelen en gaat de winst 3-2 naar Maikel en Carlo gaat (4-5).

Met een tussenstand van 4-5 gaan we de laatste tac-tics teamronde in, wordt het gelijk of pakken we de winst? Het laatste is het geval een goeie teamronde waarin we steeds de betere waren en kronen daarmee ons team voor het tweede jaar op rij tot Winterkampioen!

Eindstand: The Firestarters – Get Lucky 4-6 (Get Lucky twee maal 180-score)