TOPPER HANGOVERS VS GET LUCKY ONBESLIST

Gisterenavond de start van de tweede helft van de competitie uit tegen concurrent The Hangovers in Café Zaal de Wereld in Rucphen. In een gezellig drukke ambiance wint John Antes de toss en mag Get Lucky de wedstrijd beginnen.

De 1001-teamronde gaat van beide kanten zeer matig van start en er worden maar weinig triples gevonden, alleen Wesley van Osch liet een 180-score noteren. Als je de partij mag beginnen, door het winnen van het bullen of zoals in dit geval het winnen van de toss heb je het voordeel dat je vaak als eerste naar een finish toe kan werken, en dat deed Wilco Vermeulen precies op tijd, met een 136-score zet Wilco hem op dubbel 8. Marcel den Braber checkt dan uiteindelijk dubbel 4 en pakt hiermee de voorsprong voor Get Lucky (0-1).

De eerste singlepartij gaat tussen Joey van Vlimmeren en Wilco Vermeulen, van beide kanten een wisselvallige partij, goede legs worden afgewisseld met slechte legs. Maar met een knappe 104-finish in de eerste leg weet Wilco meteen de voorsprong te pakken. Joey knokt zich, met o.a. een 101-finish, terug in de wedstrijd en pakt zelfs een 2-1 voorsprong. Net op tijd weet Wilco het tij te keren en wint met 2-3 de partij (0-2). Dennie de Jong neemt het in de tweede singlepartij op tegen Stephan de Wit. Dennie heeft veel moeite om de triples te vinden, Stephan daarin tegen weet er telkens wel een of twee te vinden en wint dan ook terecht met 3-1 de partij (1-2). In de derde singlepartij neemt Marcel den Braber het op tegen Johan de Tree die furieus van start gaat en direct een 2-0 voorsprong pakt, daarna stokt het ineens bij Johan en weet Marcel daar optimaal van te profiteren en trekt de stand gelijk. In de beslissende leg moet Marcel de winst na zich toe trekken maar mist helaas de dubbele bull waarna Johan ook één pijl krijgt voor dubbele bull en deze, na een aarzeling, ook knap gooit (2-2). De laatste singlepartij gaat tussen Paul Vreugdenhil en Wesley van Osch. Bij Paul begint zijn niveau weer langzaam terug te komen, het moet alleen nog wat beter op de ‘killing moments’, de partij gaat qua score nog gelijk op maar pakt Paul in de beslissende leg terecht de winst en zet Get Lucky wederom op voorsprong (2-3).

De eerste koppelpartij wordt ook direct in winst omgezet, Wilco en Dennie kloppen met 0-3 Joey en Stephan en brengen de marge weer op twee punten (2-4). In de tweede koppelpartij een wissel bij The Hangovers! De zeer verrassende reserve van vanavond, topdarter Ferry Beijleveld, komt erin voor Wesley van Osch en neemt het samen met Johan op tegen Wilco en Dennie. Ferry en Johan winnen met 3-1 deze partij (3-4). In de derde koppelpartij gaan Ferry en Johan echter weer verrassend onderuit tegen de heel goed spelende Marcel en Paul die overtuigend met 1-3 de partij winnen (3-5). In de laatste koppelpartij van Marcel en Paul tegen Joey en Stephan verliezen ze in de eerste leg, na een ruime voorsprong, ineens de concentratie en geven deze leg dan ook totaal onnodig weg, om dan je concentratie direct weer op te pakken is heel lastig, met als gevolg dat Joey en Stephan met een 3-1 winst aan de haal gaan (4-5).

In de laatste tac-tics teamronde pakken The Hangovers direct de leiding om die vervolgens ook niet meer af te staan en zo eindigt deze leuke topper onbeslist (5-5).

Eindstand: The Hangovers – Get Lucky 5-5 (Get Lucky twee maal 180-score)