VERMEULEN WINT 8 JAAR OPRIJ DE RANKING + 6 JAAR OPRIJ HET BONUSTOERNOOI

la plaza darts mastersVanavond was het bonustoernooi van de la plaza masters. De deelnemers die min. 6 toernooien hadden meegedaan en in de top 32 stonden mochten hier aan deelnemen. 

We hadden 8 poules. De nummers 1 en 2 gingen alleen door naar de winnaarsronde. Zo was er na de poules al een verrassing, want Martin de Kok die wist gewoon even 1 in de poule te worden en plaatste zich voor de winnaarsronde, zo ging Anthony Vriens uit die poule naar de verliezersronde.
In de verliezersronde waren niet hele zware en moeizame partijen. Alleen bij de laatste 16 ging het gelijk op tussen de partij Marcel Rijndorp en Roy Wubben. Roy wist zich te plaatsten voor de laatste 8. Zo moest helaas Bart 2 die in de poule sterk zijn triples stond te gooien, maar helaas zijn dubbels niet wist te raken bij de laatste 8 zijn meerdere erkennen in Desmond Vriens. In de halve Finale was het Anthony Vriens die het op ging nemen tegen Ad Ruijten, dit was ook een partij die gelijk opging, maar Ad moest zijn meerdere erkennen in Anthony daar die wel de dubbel wist te gooien. In de andere halve finale was het Desmond Vriens tegen Roy Wubben, Desmond won deze partij met 3-0. Zo had Desmond ook weer zijn doel behaald, want hij wilde net als vorig jaar de finale halen op het podium te mogen gooien.
De finale ging tussen de gebroeders Vriens, dit was een hele verrassende avond was Desmond was deze avond echt zeer sterk en Anthony was lang geleden dat hij zo slecht had gegooid. Maar broers onder elkaar blijft toch altijd een strijd. Maar Desmond wist overtuigend de finale met 3-0 te winnen. Jaja dus zijn eigen doel zelfs overtroffen!!!

In de Winnaarsronde hadden we bij de laatste 16 ook al wat partijen die hele andere wendingen konden maken. Zo speelde Ronny Breeman tegen Wilco Vermeulen en wis Ronny met 1-0 voor te komen. Maar helaas mocht het voor Ronny maar bij die ene leg blijven. Maar wat Ronny toen nog niet wist was dat er later die avond speciaal voor hem nog een verrassing stond te wachten, later in het verslag hier meer over……
Zo was Martin de Kok op dreef deze avond, dat hij bij de laatste 16 met 4-1 Rien Aarts uit wist te schakelen. Ook een mooie partij was Sven Pittoors tegen Corne van Mastrigt. Corne stond binnen een mum van tijd 3-1 achter. Maar toch wist corne deze partij om te buigen naar een 4-3 winst.
Bij de laatste 8 was het Brian tegen Corne, deze heren hadden beiden al heel de dag gegooid. Maar Brian is nog een aantal jaren jonger en kon er nog voldoende energie uit halen om deze partij binnen te slepen met 4-1. Op deze manier plaatste Brian zich voor de halve finale waar hij zich mocht gaan laten zien op het podium met zijn eigen opkomstmuziek.
Dennie de Jong nam het op tegen Ed Tilleman, de eerste legs ging deze partij gelijk op, daarna ging dennie er nog meer druk opzetten en haalde zo de partij binnen met 4-2. Zo plaatste Dennie zich voor de halve finale en kon Ed zich gaan verkleden, wantja ook Ed was ten allertijde verzekerd van een plek op het podium. Ja nu helaas niet om te gaan gooien, maar wel als Master Caller.
Carlo Verholen nam het op tegen Glenn Desmedt, Glenn had in zijn partij bij de laatste 16 alles gegeven en nu dus op was. Carlo won overtuigend met 4-0. Zo plaatste ook Carlo zich voor de halve finale op het podium.
De laatste partij bij de laatste 8 was echt een kraker partij. Dit was de partij tussen Martin de Kok en Wilco Vermeulen. Martin zag iedereen op deze dag allemaal wat gespannen binnen komen, doordat het toch een hele bijzondere avond is. Martin dacht ja jongens wat heb ik te verliezen, ik ga laten zien wat ik kan en meer kan ik niet doen. Nou dat heeft hij in deze partij zeker laten zien. Zo kwam Martin 1-0 voor, Wilco maakt 1-1, Martin komt 2-1 voor, wilco maakt 2-2, wilco komt 3-2 voor. In de 6de leg staat Martin om 25 en Wilco op 188, Wilco gooit 180 om 8 over te laten. Maar Martin liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en checkte 25. De laatste leg werd uiteindelijk gewonnen door wilco, daar martin 1 matchdart miste voor de partij.
Dus ook zo plaatste Wilco zich voor de halve finale op het podium.

De eerste halve finale ging tussen Dennie de Jong en Carlo verholen. Beide spelers kwamen natuurlijk met hun eigen opkomst nummer op en walk-on girl. En natuurlijk de verlichting van Arnold van Riet!
Dennie was in de halve finale te sterk voor Carlo, bij Carlo wilde het allemaal niet meer vallen.

De andere halve finale ging tussen Brian Raman en Wilco Vermeulen, hier liet wilco duidelijk zien wat hij weer kon en won sterk met 5-1.
De finale ging dus tussen Wilco Vermeulen (nummer 1 van de algehele ranking) tegen Dennie de Jong ( nummer 2 van de algehele ranking). De finale was een sterk niveau, maar Wilco Was te sterk met 6-3 voor Dennie de Jong.

Wilco wint zo 8 jaar op rij de algehele ranking en 6 jaar op rij het Bonustoernooi!

Toen ging Ad van Laarhoven alle prijzen aan iedereen uitreiken. Maar eerst wilde hij dat gevoel ook wel eens meemaken om samen met de Walk-on girls op te komen. Hierbij werden gelijk de dames bedankt door middel van een bos Bloemen. Karin Gremmen en Jill Desmedt nogmaals bedankt dames!!

Zo ging Ad aan iedereen de prijs uitreiken, zo probeerde hij over iedereen wat te vertellen.

Maar Voor Ronny Breeman was er deze avond iets speciaals. Ad Riep Diona erbij want zij wilde heel graag iets vertellen aan Ronny. Maar helaas liet haar stem haar telkens in de steek. Dus hebben we een mooi nummertje opgezet waarbij de vraag die Diona wilde stellen mooi naar voren kwam. Het duurde eerst heel even voordat Ronny het in de gaten had. Diona vroeg op deze manier haar Ronny ten Huwelijk en Natuurlijk zei Ronny JA!!
Ronny en Diona wij wensen jullie heel veel succes met de voorbereidingen voor jullie huwelijk!!! van harte gefeliciteerd!!!!

Finale verliezersronde:
Desmond Vriens – Anthony Vriens     3-0

Laatste 8 winnaarsronde:
Wilco vermeulen – Martin de kok     4-3
Brian Raman – Corne van Mastrigt  4-1
Dennie de Jong – Ed Tilleman           4-2
Carlo Verholen – Glenn Desmedt      4-0

halve Finale:
Wilco Vermeulen – Brian Raman   5-1
Dennie de Jong – Carlo Verholen   5-2

Finale:
Wilco Vermeulen – Dennie de Jong  6-3

 

 

Graag danken wij alle spelers voor hun aanwezigheid en hopen jullie natuurlijk volgend jaar weer terug te zien op de Ranking.