VIJFDE PERIODE TITEL OP RIJ NA WINT OP FUNNYBOYS

Koploper The Funny Boys was gisterenavond in het Oude Café in Sint Willebrord de tegenstander, in alweer de laatste wedstrijd van de eerste periode van dit seizoen. Bij aankomst in het Oude Café werden we direct aangenaam verrast door Thierry van Camp van The Funny Boys. De jarige Thierry trakteerde op een ‘rondje’. Nogmaals van harte gefeliciteerd Thierry enne proost eej kul :-)

De ‘toss’ wordt gewonnen door The Funny Boys en mogen zij de 1001-teamronde beginnen. Get Lucky komt met een 25- en een 28-score zeer slecht uit de startblokken maar herpakt zich hierna direct door in de zes daarop volgende beurten als laagste een 95-score te noteren en pakt dan ook het eerste punt (0-1).

Wilco Vermeulen start zoals gewoonlijk de singlepartijen en mag het opnemen tegen Eddy Zweere. Door twee strakke eerste legs wint Wilco met 0-3 de partij en vergroot de voorsprong naar 0-2. In de tweede singlepartij is het de beurt aan Dennie de Jong, hij neemt het op tegen Flip van de Post. Dennie blijkt nu, net als Wilco vorige week, ineens last te hebben van het complete off-day virus, geen moment in de partij kan Dennie het Flip moeilijk maken en verliest dan ook terecht met 3-0 zijn partij (1-2). In de derde singlepartij neemt Mister180 Marcel den Braber het op tegen Jack Heeren, Marcel die zijn niveau van afgelopen seizoen weer regelmatig aantikt wint met o.a. een 180-score soeverein met 1-3 de partij (1-3). De laatste singlepartij was voor Paul Vreugdenhil tegen de jarige Thierry. Paul heeft het behoorlijk lastig tegen een zeer goed spelende Thierry. In de vierde leg verzuimd Thierry, na het missen van een 12-tal match-darts, de 3-1 winst te pakken waardoor Paul alsnog langszij weet te komen. In de beslissende leg begint Paul goed te scoren en valt het bij Thierry allemaal net niet waardoor Paul alsnog de partij met 2-3 weet te winnen (1-4).

Corné van Mastrigt komt er bij Get Lucky in voor Dennie en start samen met Wilco de eerste koppel tegen Flip en bij The Funny Boys ingevallen Pablo Schijvenaars. Wilco en Corné weten deze partij met 0-3 te winnen brengen de tussenstand op 1-5. In de daaropvolgend koppelpartij tegen Thierry en Jack gaat het moeizamer en pakken The Funny Boys zelfs 2-0 voorsprong echter Get Lucky geeft niet op en knokken Wilco en Corné zich uiteindelijk toch naar een 2-3 overwinning (1-6). In de derde koppelpartij weten ook Marcel en Paul een zwaarbevochten 2-3 overwinning tegen Thierry en Jack veilig te stellen (1-7). De laatste koppelpartij gaat met een 0-3 overwinning op Flip en Pablo ook naar Get Lucky met wederom een 180-score van Marcel (1-8).

De laatste tac-tics teamronde gaat tot het aan eind gelijk op en blijft tot het laatste moment spannend. Uiteindelijk brengt Wilco, door met zijn laatste pijl de nog benodigde bull te gooien, de eindstand op 1-9. Anders dan de uitslag doet vermoeden was het dus niet zo eenvoudig vanavond en had er net zo makkelijk een 5-5 eindstand op het bord kunnen staan. Geluk hebben we allemaal nodig maar wordt ook vaak afgedwongen. Door dit goede resultaat pakt Get Lucky de vijfde periodetitel op rij en neemt het de koppositie over van The Funny Boys.

Eindstand: The Funny Boys – Get Lucky 1-9 (Get Lucky twee maal 180-score)

Bron: www.johnne.nl