WEEKEND EINDIGT TEGEN JANSEN & JANSENS 1

Dartteam Get LuckyWe naderen de ‘winterstop’ en zit de eerste helft van de competitie er dus bijna op. Belangrijk om ook vanavond weer een goed resultaat weg te zetten want we worden op de hielen gezeten door The Firestarters. Door het wegvallen van een aantal gerenommeerde dartteams dit seizoen leek het er even op dat het kat en muis competitie zou worden maar niets is minder waar. Met name de strijd om het kampioenschap is ongekend spannend. Get Lucky en The Firestarters voeren de ranglijst aan en ontlopen elkaar nauwelijks en The Hangovers zijn ook weer aan sterke opmars bezig. Met een voorsprong van maar slechts twee puntjes eindigt de eerste competitiehelft volgende week wel in een mooie climax want dan zullen Get Lucky en The Firestarters in een rechtstreeks duel uitmaken wie zich Winterkampioen mag noemen.

Gisterenavond dan het weekend afsluiten in Roosendaal ditmaal tegen het eerste team van dartvereniging Jansen & Jansens. Wij winnen de toss en mogen de 1001-teamronde beginnen en hoe, met het produceren van alleen maar 100+ scores staat Get Lucky binnen no time op een dubbel! Dit had onze beste teamronde ooit kunnen worden maar dan moet ook de dubbel gegooid worden!! Met een voorsprong van 485 punten geven we Jansen & Jansens zelfs nog zes match-darts cadeau, gelukkig weet Corné van Mastrigt dit te voorkomen en checkt eindelijk dubbel 1 (0-1).

De eerste twee single-partijen gaan vrij eenvoudig naar Get Lucky, Wilco Vermeulen wint met 0-3 van Robbie Broeren en Dennie de Jong wint met dezelfde cijfers van Stefan van Steen (0-3). Paul Vreugdenhil speelt tegen Joey van Dijk, voor Paul een echte baal-partij want hij staat goed te gooien alleen op de beslissende momenten valt het allemaal net niet. Joey weet hiervan optimaal te profiteren en wint met 3-1 van Paul (1-3). In de laatste single-partij speelt Corné van Mastrigt tegen Corne van Agtmael, van laatstgenoemde een hele goede partij die blijkbaar op het juiste moment staat te pieken! Van Mastrigt weet nog wel een keer de maximale score te gooien maar moet het afleggen tegen het finish-geweld van van Agtmael die dan ook nog met een hele knappe 164-finish in de derde en tevens laatste leg van Mastrigt het nakijken geeft 3-0! (2-3).

Wilco en Dennie weten de eerste twee koppels te winnen door eerst Robbie en Stefan met 0-3 en vervolgens Joey en Corne met 1-3 te verslaan (2-5). Ook de twee koppels van Paul en Corné gaan overtuigend naar Get Lucky beide partijen worden met 0-3 gewonnen eerst van Joey en Corne en daarna tegen Robbie en de voor Stefan ingevallen sympathieke Jos van Sundert. In deze laatste koppel gooit Corné zijn tweede maximale score en weet Paul zijn goede spel te belonen met een mooie 142-finish (2-7).

De laatste tac-tics teamronde is net als in de eerste teamronde van Get Lucky weer van een heel hoog niveau, de ene triple na de andere triple vliegt erin en is deze ronde binnen no-time gespeeld (2-8).

Later op de avond bereikt ons de info dat The Firestarters, die ook op maandagavond hun thuiswedstrijden spelen, weer met 10-0 hebben gewonnen, ditmaal van Jaclie Giants en daardoor langszij komen. Een mooiere afsluiting van de eerste competitiehelft kan je je niet wensen denk ik! Volgende week vrijdagavond (18-12-2015) gaan Get Lucky en The Firestarters in een onderling duel in Zaal La Plaza Stampersgat uitmaken wie zich Winterkampioen mag noemen? Of worden ze dat beide, want dat kan natuurlijk ook!